Klokhuis voorstellen

Doel
Het verschaffen van kennis, informatie en hulp aan donateurs, zodat ze hun Apple hard- en software met (nog) meer plezier gaan gebruiken.
Onze doelstellingen van onze stichting verwezenlijken we via vele diensten.

Donateur worden
Bent u na het lezen van de informatie op deze pagina enthousiast geworden over onze doelstellingen en activiteiten en wilt u donateur worden, kijk dan even op deze pagina.

Bekijk ook deze video.

De Klokhuis organisatie
De Klokhuis bemensing bestaat uit 5 bestuursleden en ongeveer 30 medewerkers, de Klokhuis crew. Zowel het bestuur als de medewerkers zijn vrijwilligers die hun vrije tijd hiervoor opofferen. Zij doen dit – en houden dit vol – omdat het dankbaar werk is en omdat zij er vele vriendschappen aan overhouden.
Mocht een enkele keer iets niet lopen zoals u had verwacht, behandel onze medewerkers dan niet als personeel, want Klokhuis h√©√©ft geen mensen ‘in dienst’. Iedereen doet zijn werk vrijwillig en onbetaald in zijn of haar vrije tijd. De voordelen hiervan zijn enorm, maar als √©√©n van de schakels eens wegvalt door ziekte of huiselijke omstandigheden, kan het gewoonlijk zo soepele raderwerk een enkele keer knarsen.

Door Apple gebruikers, voor Apple gebruikers
Ervaren gebruikers brengen vrijwillig en gratis hun kennis en kunde over aan minder ervaren gebruikers. Stichting Klokhuis floreert dankzij een grote groep vrijwilligers, de Klokhuis crew, maar kan altijd meer hulp gebruiken.
 Wie er plezier in heeft zich bij de crew aan te sluiten, laat hij/zij zich vooral melden! We zoeken niet alleen computerfreaks, maar ook vlotte schrijvers, mensen die een lezing willen geven, goede organisatoren en hulp bij tal van andere disciplines. We zoeken alleen geen ééndagsvliegen, maar mensen die een lange adem hebben.

Drie maal per jaar de Klokhuisdag in Vinkeveen
Uitgebreid programma van cursussen, workshops en lezingen, kraampjesmarkt met gespecialiseerde handelaren met leuke aanbiedingen, snel internet, helpdesk voor algemene vragen en software-problemen, servicebalie voor hardware-diagnose én reparatie.

Hulp
Klokhuis biedt hulp via het Klokhuis Forum, de Klokhuis chat en de Klokhuis helpdesk middels een e-mail aan helpdesk@klokhuis.nl.

Sociaal gebeuren
Als donateur van Stichting Klokhuis zal uw computerleven veranderen: uw kennis en kunde van uw hard- en software zal toenemen. Een Klokhuisdag is een uitstekende √©n gezellige manier om contacten te leggen en idee√ęn uit te wisselen.

Als u voor het eerst een Klokhuisdag bezoekt, zult u zich mogelijk wat verloren voelen. Laat u niet afschrikken, maar kom naar de Klokhuisbalie als u vragen of problemen heeft.
Medewerkers van Stichting Klokhuis kunt u zo’n dag herkennen aan een wit overhemd met het Klokhuis logo. Zij zullen u verder helpen als u iets wil weten. Voor slechts ‚ā¨ 30 per jaar maakt u gebruik van al onze diensten.

Klokhuis Chat met andere donateurs
Chat voor vraag & antwoord sessies of voor gewoon effe bijkletsen. Ga naar de chat om deel te nemen.

Magazine en Nieuwsbrieven
Drie maal per jaar verschijnt het digitale Klokhuis Magazine en ongeveer maandelijks de Klokhuis Nieuwsbrief met actuele informatie. Er is een algemene nieuwsbrief maar ook een special voor de fotogroep.
U kunt zich eenvoudig aanmelden (en afmelden) via onze nieuwsbrieven pagina.

Overige activiteiten
De Klokhuis fotogroep organiseert drie keer per jaar op een fotogenieke lokatie de gratis fotowandelingen, waaraan alle Klokhuis donateurs kunnen deelnemen.
Elke eerste zaterdag van de maand, behalve in de zomermaanden, het Klokhuis Apple-gebruikers café in café De Hemel, Franseplaats 1 in Nijmegen.
Daarnaast ‘specials‘. Bijeenkomsten op een zaterdag waar √©√©n onderwerp wordt uitgediept. Bijvoorbeeld het redden van oude bestanden, online veiligheid enz.

Online lezingen

In het winterseizoen organiseren we online lezingen. De ze lezingen of een samenvatting ervan vinden donateurs in de digitale bibliotheek.

Scroll naar boven