Weer was al een leuke app, maar is nu sterk verbeterd


Het weer is een populair onderwerp en Buienradar is met een grafische weergave van waar de regenbuien zich bevinden, inmens populair geworden. De app met het Weer kende Apple al, maar die bood niet wat mensen er van verwachtten. Het hoort tot de 230 verbeteringen van iOS, dat hier verandering in komt. Deze vernieuwingen komen overigens niet helemaal uit de lucht vallen. iOS 15 was als bêta natuurlijk al te installeren en we wisten dat er het een en ander aankwam.

Gaf de app eerder niet meer dan een aantal keurig gerangschikte data, nu zijn daar de bewegende beelden bijgekomen. De locatie is als gebruikelijk in te stellen, en andere locaties mogen natuurlijk ook. Op de afbeelding rechts is goed te zien dat het makkelijk kiezen is uit Temperatuur, Neerslag en Luchtkwaliteit. Het is wel even wennen aan het kaartbeeld. De app Kaarten herkennen we er uiteraard duidelijk in. Links de overzichtskaart van Nederland in de nacht met daarop een groot buiengebied. Overdag zijn over het algemeen de verschillen in temperatuur wat duidelijker waar te nemen. Het zou instelbaar moeten zijn temperatuur en neerslag met andere kleuren zichtbaar te kunnen maken. Bijvoorbeeld zo we van Buienradar gewend zijn.

Mooi is ook het overzicht van een aantal locaties met daaronder de grafische weergave van het weer. Heldere sterrenhemel in Frankfurt, regen in Wierum en in Willemstad is het nog licht met 32 graden en lichte bewolking. Het is grappig om zo snel de weersomstandigheden te zien op plaatsen waar bijvoorbeeld kennissen zich bevinden.

Weer is een app die u zelf moet ontdekken. Buienradar wordt meer en meer overbodig. Klungelig is wel dat de app bij het openen aangeeft dat er voorwaarschuwingen voor regenbuien zullen komen maar: ze zijn nog niet beschikbaar en worden eerst nog elders uitgetest. Als dat er ook in zit, een kwestie van tijd, dan is het een volwassen app geworden die veel andere overbodig maakt.

Scroll naar boven