Apple Watch liefhebbers weten het al lang: als de Watch per ongeluk onder water gaat of zelfs na een zwemtocht, dan zijn de waterdruppeltjes te verwijderen met een geluid. Dat werkt. Voor de iPhone geldt dat niet, mar er zijn altijd mensen die de grenzen opzoeken.
Op YouTube verschenen wat filmpjes waar men met geluidsgolven water uit de iPhone probeerde te verwijderen en dat leek nog te lukken ook. iFixit ging op onderzoek uit en de conclusie was dat het wel enigszins werkte, maar een iPhone is niet waterdicht en als er al te veel vocht in komt, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Het drogen wil nog wel eens lukken met een techniek waarbij ook UV-straling wordt ingezet.
iPhones kunnen wel beter tegen water dan vroeger, maar het is beter de iPhone droog te houden. Met een Watch kunt u in een zwembad springen, met een iPhone echt beter van niet.
Tja, leuk verhaal?
Laat ik het anders stellen: waarom zou je een elektrisch/elektronisch werkend apparaat in aanraking brengen met water; of ander vocht?
Misschien dat sommige mensen het niet meer weten of nooit geweten hebben, maar … Er was eens een tijd dat het (ook) in Nederland behoorlijk koud kon zijn. Mijn ‘persoonlijke ervaringsrecord’ staat op -21 graden Celsius. Aangezien ik nog geen honderd jaar leef, is dat dus betrekkelijk kort geleden. Een tweede verschijnsel was dat men, in vroegere tijden, één keer per week ‘in bad’ ging. Al was dat bij veel gezinnen niet een echt bad maar vaak een zinken teil. Die werd dan met warm water gevuld, maar de rest van de ruimte was toch gevuld met koude lucht. Dus … waren er mensen die, om nog een beetje warmte in die ruimte te krijgen, een straalkacheltje in de ruimte brachten! U snapt het al?
Anderen gebruikten een elektrisch föhn (haardroger) om ín bad vast hun haar te drogen. Daarna lagen ze er, op hun begrafenis, in ieder geval ‘goed gekapt’ bij.