Een betere zoekfunctie bij Berichten in iOS 17

 

Soms zitten er in een nieuw iOS dingen die wel leuk zijn, maar niet specifiek worden aangekondigd. Bij Apple redeneren ze waarschijnlijk vanuit het standpunt dat mensen dat vanzelf wel zien als ze het tegenkomen.

Ik vraag me dat eigenlijk af, ik denk dat mensen door de routine er overheen kijken, maar hoe dan ook: er is een hele mooie functie toegevoegd aan het Zoekvenster – en hoe vaak gebruiken we dat niet.

Het gaat hier om Apple Berichten en daar krijgen we in de praktijk nogal veel van binnen. Er zat wel een zoekfunctie in maar die was beperkt tot één woord. Bijvoorbeeld  de naam van uw eventuele partner en het moge duidelijk zijn dat er dan een hele lijst tevoorschijn komt.

Dit is nu te verfijnen met een of meerdere extra criteria. Het werkt wat anders dan in Apple Music Classical, maar de zoekfunctie heeft daar ook een ander doel.

Als u bijvoorbeeld kiest voort Berichten van ‘Jack’ dan is er meteen al een onderverdeling als suggestie te zien, bijvoorbeeld Berichten van Jack en noem maar iemand. Maar het gaat verder want er verschijnt dan een keuzevenster en dat verwijst naar Plaats, links of Foto’s. Daarna kan er eventueel nog weer een tekst worden ingevoerd. Het hoeft niet persé op die wijze. U kunt ook met een zoekwoord beginnen en het er nog eentje aan toevoegen.

Het aantal gevonden berichten zal daardoor sterk afnemen, waardoor zoeken eerder vinden wordt.

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven