WWDC : 10 t/m 14 juni a.s.


Apple heeft de data bekendgemaakt voor zijn jaarlijkse Worldwide Developers Conference, die altijd begin juni wordt gehouden. Dit jaar is daarop geen uitzondering: het WWDC24-evenement vindt plaats van 10 t/m 14 juni.

Dat is een week later dan gebruikelijk. Terwijl het evenement zich richt op ontwikkelaars en hoe zij de nieuwste tools en technologie van Apple kunnen gebruiken om apps, diensten en accessoires voor Apple-producten te maken, is het hoogtepunt voor de meesten van ons toch de openingskeynote die op de eerste dag om 10.00 uur Pacific Time wordt gehouden.

De focus van WWDC zal dit jaar naar verwachting liggen op kunstmatige intelligentie. Apple gebruikt al jaren AI in zijn producten, maar heeft dat nooit gepromoot met die term. Het bedrijf lijkt nu schijnbaar achterop geraakt bij andere technologie giganten in de nieuwe ā€˜generatieve AIā€™-race.
Daarom wordt van Apple verwacht dat het veel nieuwe generatie-AI-tools en -technologieƫn zal onthullen. Sommige zullen op de gebruiker gericht zijn, zoals een sterk verbeterde Siri, en andere zullen gericht zijn op ontwikkelaars, zoals het schrijven van AI in Xcode.
Alsof we meer bewijs nodig hadden, Appleā€™s senior vice president of Worldwide Marketing Greg Joswiak, plaatste op X dat de WWDC24 ā€œAbsoluut Incredible!ā€ wordt. Een nauwelijks verhulde verwijzing naar de letters A en I.

Tijdens de keynote ā€˜Special Eventā€™ onthult Apple de nieuwe besturingssystemen die in de herfst verschijnen: iOS en iPadOS 18, macOS 15, tvOS 18 en watchOS 11. Voor het eerst Apple zal ook de nieuwste visionOS-ontwikkelingen in de eerste update opnemen.
Het evenement wordt gestreamd op de site van Apple, in de tv-app op alle ondersteunde apparaten en staat meestal ook op YouTube.
Naast software en diensten kondigt Apple op de WWDC soms ook nieuwe hardware aan. Men verwacht dat er in juni al nieuwe iPads op de markt zullen zijn. De nieuwe iPhones en Apple Watches worden altijd in september onthuld, maar er is een kans dat een Mac Studio wordt geĆ¼pgraded naar chips uit de M3-serie, nieuwe, goedkopere AirPods (een vervanging voor AirPods van de 2e en 3e generatie), een M3 Ultra-chipupgrade voor de Mac Pro, of zelfs iets ongewoons zoals de geruchten over een HomePod met een scherm.”
Meer informatie vindt u hier.

Scroll naar boven