Wanneer heb je de nieuwe MacBook Pro eigenlijk nodig?

Kijk, we sloegen allemaal achterover van de nieuwe lijn MacBooks. Supersnel, prachtig scherm en geschikt voor de software van de toekomst.

Maar nu het stof is neergedaald: wat kunnen we eigenlijk meer dan met een computer met de eigenlijk al razendsnelle M1-chip? In wezen hangt dat vooral af van wat voor type gebruiker u bent. U wilt een nieuwe MacBook voor uw studie? Dan is het wel de vraag waarvoor. Laten we wel zijn, iedere computer met een M1-chip blaast de oude Intelmodellen omver. We waren en zijn allemaal onder de indruk bij het verschijnen ervan. Iemand met een MacBook Air met M1 en 16 GB geheugen, kan bijna elke taak aan en die  is maar iets kleiner dan de nieuwe 14 inch MacBook Pro. En als een MacBook Air, iMac of Mini direct reageert, moet het dan sneller?

Het criterium is ook niet zozeer of iemand  foto’s of video bewerkt, maar eerder hoe vaak. Jongens en meisjes die er van moeten leven, en er de hele dag mee bezig zijn is eigenlijk de groep gebruikers die echt iets aan de Pro- of Max heeft. Laten we zeggen: alle computergerelateerde creatieve beroepen. Het is een kwestie van tijd dat er software komt die de kracht van deze processoren goed benut. Dan kan de afweging van een nieuwe MacBook alsnog gemaakt worden.

Wat ik overigens wel vind: iemand die de hele dag achter de computer zit, is wel degelijk geholpen met een snel en mooi apparaat en, hoewel persoonlijk, een groter en scherper scherm.

Maar iemand die dingen doet als browsen, tekstverwerken, met Excel spelen, lekker met de foto’s bezig zijn en soms een filmpje? Die zou zich toch eens achter zijn oor moeten krabben of de computer met M1 niet voldoende is. Hij is in ieder geval een stuk goedkoper, want de prijzen liegen er niet om. Een Air of een iMac koopt u ver onder de prijs van de goedkoopste snelle Macbook Pro. U moet toch wel weten of die extra kracht echt nodig is voor uw toepassingen.

Scroll naar boven