Updates voor iWorks app


Apple heeft zijn reeks iWork-apps voor de iPhone, iPad en Mac bijgewerkt en nieuwe functies toegevoegd aan Pages, Keynote en Numbers.
Op de ‌iPhone‌ en de ‌iPad‌ ondersteunen de drie iWork-apps nu 3D-obcten in het USDZ-bestandsformaat. Apple zegt dat deze aan documenten kunnen worden toegevoegd om “nieuwe dimensies” aan het werk te geven. Specifiek in Keynote kunnen ingebedde animaties in USDZ-bestanden worden afgespeeld, of kan Magic Move worden gebruikt om 3D-objecten over dia’s te animeren.
De apps ondersteunen Stickers via de bijgewerkte emoji-interface waarmee zowel stickers als emoji kunnen worden gebruikt in het hele iOS-besturingssysteem, plus inline voorspellingen voor tekst terwijl je typt terwijl iOS 17 of iPadOS 17 is geïnstalleerd.

Andere nieuwe functies zijn onder meer opties om via FaceTime aan documenten samen te werken, de mogelijkheid om voorgestelde documenten te vinden en te openen met behulp van Spotlight, en een optie om documenten naar het Keynote/Pages/Numbers-pictogram op het startscherm te slepen om ze te importeren. Pages ondersteunt ook nieuwe opties voor alineastijlen en heeft een Minimalist Rapportsjabloon, terwijl Keynote nieuwe dynamische thema’s en live videodia-indelingen heeft. Op de Mac ondersteunen Pages, Numbers en Keynote nu ook USDZ-bestanden, en dezelfde thema’s en sjablonen zijn ook toegevoegd aan Pages en Keynote.

Scroll naar boven