Updates van Apple


De nieuwste beveiligingspatches in iOS 17.1, iPadOS 17.1, macOS Sonoma 14.1 en de andere updates van het besturingssysteem omvatten een reeks potentiële exploits en kwetsbaarheden.

Belangrijke releases zoals iOS 17.1 hebben over het algemeen veel patches, maar het aantal is wel verrassend, aangezien iOS 17 vóór de eerste release verschillende kleinere updates had.

De updates naar iOS 17.1, iPadOS 17.1, watchOS 10.1, tvOS 17.1, macOS Sonoma 14.1 en HomePod zijn vanaf 25 oktober beschikbaar. Uit de opmerkingen van Apple over deze beveiligingspatch blijkt dat er meerdere kwetsbaarheden bestonden in verschillende besturingssystemen. Daarnaast zijn er enkele functies toegevoegd.

Voor gebruikers die nog niet zijn overgestapt naar Sonoma heeft Apple beveiligingsupdates uitgebracht naar macOS Ventura 13.6.1 en macOS Monterey 12.7.1 met tegelijkertijd een update naar Safari 17.1.

Voor oudere iPhones en iPads heeft Apple iOS 16.7.2, iPad 16.7.2, iOS 15.8 en iPad OS 15.8 uitgebracht.

1 gedachte over “Updates van Apple”

  1. Ik citeer:
    “Uit de opmerkingen van Apple over deze beveiligingspatch blijkt dat er meerdere kwetsbaarheden bestonden in verschillende besturingssystemen. Daarnaast zijn er enkele functies toegevoegd.”
    Tja, het is de vraag wat Apple allemaal verstaat onder kwetsbaarheden. Kwetsbaarheden voor wie?? Elk weldenkend mens denkt dan over zijn/haar eigen positie. Mijn vermoeden is dat Apple ook sterk denkt aan de kwetsbaarheid van het eigen bedrijf.
    Sinds ik met mijn MacBook Air (uit 2011) draai onder macOS Ventura = 13.6 krijg ik de boodschap dat Apple een programma weigert te installeren. Wegens een vermoeden van “malware”. Het gaat N.B. om TeamViewer. Uiteraard gedownload vanaf de site van TeamViewer!

    Waar gaat Apple zich nog meer mee bemoeien??

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven