Nieuwe HomePod, de dure dan …


Apple heeft een kleine keynote verzorgd over de M2 in de MacBooks en de Mac mini, maar er is nog een product uitgekomen.

Apple had nogal wat succes met de HomePod mini, een klein apparaatje met een goed geluid, dat met Siri ook nog eens aan te sturen was. De belangrijkste reden van het succes was de prijs, doorgaans tussen de 99 en 109 euro. De ‘normale’ HomePod met een prijs van meer dan driehonderd euro was gewoon te duur.

Als we de nieuwe HomePod bekijken is er alleen een flink verschil in mogelijkheden qua geluid, waaronder spatial audio. De bedieningsmogelijkheden zijn hetzelfde als bij de mini-uitvoering, maar er komt wel een software update voor uit.

Het geluid moet dan wel heel mooi zijn, wil de consument dit prijsverschil betalen. Het kan natuurlijk. Het reclamefilmpje van Apple is in ieder geval origineel. U ziet een zwart beeld en hoort alleen het geluid. Maar ja, dat is op uw huidige computer … niet het geluid van de HomePod.

We wachten even af met ons definitieve oordeel tot de HomePod 3 februari – met nieuwe software – uitkomt. U moet wel bij zijn met uw updates voor iOS, iPadOS en Ventura.

Scroll naar boven