Laat Apple toch externe ontwikkelaars toe in de App Store?

Iedereen was al op de hoogte van het geschil tussen Europa en Apple over de zogenaamde Sideloading. Feitelijk is dat het gegeven dat de App Store niet alleen door Apple gecontroleerde en werkende apps uitgeeft maar ook van externe ontwikkelaars. Een grote inbreuk op het verdienmodel van Apple, maar het zou voor de consument wel eens beter kunnen uitpakken.

Volgens Mark Gurman van Bloomberg kunnen iPhone-gebruikers in de EU volgend jaar wel degelijk apps downloaden die buiten de offici√ęle App Store van Apple worden gehost. Hiermee zou men dus ¬†aan de Europese regelgeving voldoen.

Gurman sprak over een ¬†“zeer gecontroleerd systeem”. ¬†Apple zal mogelijk ook Berichten en apps voor het betalingsverkeer aanpassen. Er zou dan een speciale update van iOS voor Europa moeten komen, want Apple zal dit alleen toestaan als het echt voor onze regio niet anders kan. Het is aannemelijk dat ze dat buiten Europa niet zullen doen.

Het toont wel aan dat met de macht van de Europese Unie ¬†Apple wel degelijk in te dammen is. Neelie Kroes kreeg eerder Microsoft op de knie√ęn. Maar goed, het is nog niet zo ver. En … Apple heeft inmiddels bezwaar aangetekend bij de EU. Zie hiervoor het andere bericht hierover.

 

 

 

 

 

Scroll naar boven