FCP voor de iPad werkt eigenlijk best goed

 

Het grote nieuws van deze week is toch de release van Final Cut Pro en Logic Pro, maar dan voor gebruik op de iPad. Apple maakt het aantrekkelijk met een gratis proefmaand om uit te proberen, dus als u het niks vindt of tegenvalt, is er geen man overboord. Het is een abonnement, met alle voor- en nadelen van dien, maar 5 euro per maand is nog wel te doen. Dan moet de iPad-uitvoering wel voldoende te bieden hebben.

 

Binnen Klokhuis hebben we een aantal FCP-deskundigen en een van hen is al bezig met het uittesten. Er zal in september een artikel over verschijnen in ons onvolprezen Klokhuis Magazine.

Hoewel ik er even mee heb gespeeld, vind ik dat ik er nog te weinig over kan zeggen na die paar uur. De iPad wordt anders bediend, immers met vingerbewegingen en aanrakingen, en dat is even wennen. Wat we er van hebben gezien is dat dit netjes werkt in ieder geval. Of de iPadversie wel echt hetzelfde kan als de Mac-versie zal nog moeten blijken. Ik heb dat niet uit kunnen proberen en het is ook meer een zaak van de specialisten binnen Klokhuis.

Logic Pro wekt nog op een iPad met minimaal een A12 en in die zin hebben veel mensen nog geluk. FCP vereist een M1 en die zit alleen in de modernste modellen.

 

Zoals altijd bij nieuw uitgebrachte software zullen de nodige updates wel snel komen. Fouten en tekortkomingen moeten eerst even worden ontdekt, zo werkt het altijd.

 

 

 

 

 

 

 

Scroll naar boven