De EU en Apple, het blijft een steekspel


Apple wil de eigen positie behouden, Europa vindt de macht van de techgiganten te groot en wil die beperken. Apple moet concurrentie toelaten volgens de bekende DMA. Apple werkt al dan niet stiekem barrières op, waardoor derde partijen worden gehinderd.
Daar komt nu nog het probleem van Apple Intelligence bij. In tegenstelling tot de normale AI, speelt de Apple hardware daar een rol in bijvoorbeeld met het verbinden van twee iPhones, waarbij van moderne technieken voor identificatie gebruik wordt gemaakt. Dat systeem zal met Android dus niet werken. Apple beweert overigens dat dat Apple expliciet heeft aangegeven de functies naar de regio te willen brengen. Apple gaf aan dat het “zeer gemotiveerd” was om de vernieuwingen ¬†naar de EU te brengen, echter de DMA bevat “onzekerheden op het gebied van wet- en regelgeving”.

Heel politiek allemaal en mogelijk de voorbode van een zwartepietenspel. Zo van, de EU houdt onze vernieuwingen tegen.

 

1 gedachte over “De EU en Apple, het blijft een steekspel”

  1. Grote bedrijven, zoals GAMFA maar ook in andere bedrijfstakken, zijn er net als grote landen op uit om zoveel mogelijk invloed op te bouwen. Daarmee kan dan macht uitgeoefend worden. Macht die overigens slechts een fractie, iets in de orde van 1%, van de bevolking ten goede komt.
    En zo ontstaan er dus conflicten en oorlogen.
    Er is maar één partij, die daar verandering in kan brengen: die mensen, die weigeren de producten en diensten van die bedrijven te kopen/gebruiken.
    Als dat op grote schaal gebeurt gaan zelfs bedrijven als Shell door de knie√ęn. Denk aan het Brent Spar incident.
    Maar ja, daar moet je iets voor doen resp. laten! Dus laten we het maar toe.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven