En wat brengt 2022?

De gave van de profetie is ons ook niet gegeven, maar het is toch wel eens grappig om te kijken wat men zo doorgaans verwacht voor het komende Apple-jaar.

Hoe dan ook, in 2021 pakte Apple flink uit met de iMac 24 inch en zeker ook met de Macbook Pro in vele varianten. De AppleTV stelde teleur, maar dat was voor de meesten een detail.

Wat er zeker is weet niemand, maar het ligt wel erg voor de hand dat er al op redelijke termijn, zeg de komende drie maanden, een iMac 27 inch komt. Een soort Pro-model ten opzichte van de 24 inch van afgelopen jaar.
Hoewel er hier en daar wat gehint wordt op een 32 inch scherm, lijkt dat er toch niet te komen. Hoe dan ook, het model met het grote scherm krijgt ongetwijfeld mini-leds. Dat moet ook wel zo zijn voor het wat meer eisende publiek. Verder zal de processor er net als bij de MacBook Pro er in twee varianten zijn, en wie weet nog een ietsje sneller.
Of de hippe kleuren van de iMac 24 worden aangehouden, is wat twijfelachtig. De doelgroep kiest toch doorgaans voor een meer neutrale kleurstelling. Het werd natuurlijk ook wel tijd dat er weer eens een vernieuwde iMac op de markt werd gebracht. Het prijskaartje is standaard wat hoger dan de MacBook Pro

Is er bij de iMac een beweging naar boven, bij de MacBooks wordt verwacht dat er een nieuwe Air uitkomt, die dan mogelijk geen Air meer zal heten, maar gewoon MacBook. Het is niet onlogisch. De Macbook Air met M1-chip is razend populair en blijkt eigenlijk de laptop te zijn die veelal goed genoeg is, zeker als hij is uitgerust met 16 GB geheugen. De voorspellers gokken op een nieuwe MacBook, eigenlijk een MacBook Air van vroeger, met hippe kleurtjes. Bedoeld dus als computers voor de grote massa.

Wat wel zeker is dat er elk jaar zo ongeveer in september een nieuwe iPhone en en nieuwe Apple Watch uitkomt. Wat betreft de iPhone 14 is het nog pril. Sneller en mooier is normaal en waarschijnlijk zullen de vernieuwingen van de 13 wat worden uitgebreid. Het meest spannende lijkt de notch. Verdwijnt hij, wordt het een soort ellips? Het is allemaal natte vingerwerk. Gezien de ontwikkelingen in de markt is een Max-uitvoering maar dan zonder toeters en bellen zoals bij de iPhone 13 Max redelijk waarschijnlijk. Een deel van het publiek wil een groter scherm.

Het voorspellingsdebacle van het jaar komt op het conto van de Watch. Hij zou rechtopstaande zijkanten krijgen, net als de iPhone. Het werd een variant van het oude model zonder medische vernieuwingen, met als belangrijkste eigenschap dat hij veel beter water- en vuilbestendig werd. Het is nagenoeg niet voorspeld.
Voor Nederland was het wel mooi dat er eindelijk een Watch is waarmee zelfstandig gebeld kan worden en verder door de eigen 4G-verbinding veel minder vaak een iPhone nodig heeft. Dat  is echter geen vernieuwing. Het is hooguit zo dat die eindelijk ook in Nederland komt, zij het dat er op het moment van schrijven nog maar één aanbieder van een mobiel abonnement is. Voorlopig is er kans op een iPhone SE en een iPad Air.

Zo het nu staat, zijn de Apple Glasses en de VR-bril naar het volgende jaar geschoven. Maar goed, 2022 is nog lang.

 

Scroll naar boven