Apple tekent bezwaar aan tegen de DMA


Apple heeft zoals verwacht bezwaar aangetekend tegen de Digital Markets Act van de Europese Commissie. Men gaat er vanuit dat Apple met name protesteert tegen de verplichting om concurrenten in de App Store toe te laten.

De Digital Markets Act is speciaal in het leven geroepen om het publiek te beschermen tegen de macht van de grote technologiebedrijven. Hoewel er nog gewerkt wordt een de implementatie van sommige regels gaat de wet 1 mei 2024 in. 

Bedrijven die  gedefinieerd worden als poortwachters of gatekeepers, zoals Amazon, Apple en Google, worden dan verplicht hun diensten open te stellen aan concurrenten. Onlangs werd al bekend dat Apple een beroep aan het voorbereiden was, en wel specifiek tegen de uitspraak dat het bedrijf concurrerende app-winkels op zijn iPhone en andere apparaten moet toelaten. 

Het beroep is tijdig ingediend voor de deadline van 16 november bij het Gerecht van de EU. Er zijn nog geen details over de indiening openbaar gemaakt. Het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft echter getweet dat het de aanvraag heeft ontvangen en dat later nadere informatie zal volgen en dat die zal worden gepubliceerd op de website van het Hof. 

Scroll naar boven