Veel updates van Apple


Apple heeft diverse updates uitgebracht: macOS Ventura 13.2, iOS 16.3, iPadOS 16.3 en watchOS 9.3

macOS Ventura 13.2
Vooruitlopend op de nieuwe Macs die vanaf dinsdag 24 januari in de winkels liggen, heeft Apple macOS Ventura 13.2 uitgebracht. Samen met zo’n twee dozijn beveiligingsupdates bevat het verschillende nieuwe functies en oplossingen. Met name biedt macOS Ventura 13.2 ondersteuning voor fysieke FIDO-gecertificeerde beveiligingssleutels die werden aangekondigd als onderdeel van de geavanceerde gegevensbescherming voor iCloud die in 13.1 arriveerde.
U vindt het in uw ‌Apple ID-instellingen onder een nieuw‌ tabblad Beveiligingssleutels. Bovendien brengt de release voor het eerst Advanced Data Protection naar gebruikers buiten de VS.
Apple gebruikte de 13.2-bèta ook om de eerste Rapid Security Response-updates naar de Mac te pushen, waardoor Apple kleinere, gerichte releases kan pushen voor beveiligingsupdates die tussen volledige OS-updates op Macs, iPhones en iPads. Het is onduidelijk of Apple tussen nu en de volgende grote update de nieuwe update-methode zal gaan gebruiken.
Over beveiliging gesproken, de 13.2-update bevat 22 beveiligingsupdates, waaronder een aantal belangrijke.


iOS en iPad OS 16.3

iOS 16.3 en iPadOS 16.3 bieden nu geavanceerde gegevensbescherming. Oorspronkelijk alleen uitgebracht voor gebruikers in de VS, is geavanceerde gegevensbescherming nu wereldwijd beschikbaar, hoewel de release-opmerkingen dit niet vermelden.
Fysieke beveiligingssleutels voor Apple ID: u kunt uw Apple ID nu beveiligen met een FIDO-gecertificeerde fysieke sleutel.
Ondersteuning voor HomePod (2e generatie): deze release voegt ondersteuning toe voor de zojuist aangekondigde 2e generatie HomePod.
Black Unity-collectie: ter ere van Black History Month (februari) heeft Apple een nieuwe Apple Watch-wijzerplaat (samen met watchOS 9.3) en wallpaper.


watch OS 9.3

De update voegt nieuwe functies en verbeteringen toen en er zijn bugfixes opgelost. Verder nieuwe wijzerplaten, waaronder de Unity Mosaic-wijzerplaat die vorige week werd aangekondigd ter ere van Black History Month.

tvOS 16.3 en HomePod 16.3
Apple heeft HomePod versie 16.3 en tvOS 16.3 uitgebracht met ondersteuning voor de nieuwe grote HomePod en activering van de slapende temperatuursensoren in HomePod mini.
Zoals veel tvOS-updates, richt deze zich voornamelijk op platformstabiliteit, bugfixes en ecosysteemverbeteringen. Wat interessant is in deze update, is wat er naar de HomePod-line-up komt.

Apple heeft een nieuwe grote HomePod aangekondigd met een S7-processor, temperatuur- en vochtigheidssensoren en een draadradio. De nieuwe HomePod is vanaf 3 februari leverbaar en de diverse updates zorgen ervoor dat de nieuwe HomePod wordt ondersteund.
Apple heeft ook verschillende nieuwe functies toegevoegd aan de bestaande HomePod en HomePod mini. In de HomePod mini zijn de slapende vochtigheids- en temperatuursensoren geactiveerd, waardoor de gegevens kunnen worden weergegeven in de Apple Home-app.

Scroll naar boven