Diverse updates van Apple


iOS 16.2 / iPad OS 16.2

Vanwege de grote vraag kan het enkele minuten duren voordat de updates worden gedownload. Apple heeft ook iOS 15.7.2 / iPadOS 15.7.2 uitgebracht voor iPhone- en iPad-gebruikers met oudere apparaten. Deze update biedt beveiligingsverbeteringen.
De iOS 16.2- en iPadOS 16.2-update brengt verschillende nieuwe functies naar ‌iOS 16‌ en iPadOS 16, waaronder de Freeform-app, een soort digitaal whiteboard dat je voor alles kunt gebruiken, terwijl je ook samenwerkt met vrienden en collega’s.
Het bevat de Apple Music-karaokefunctie genaamd “Sing”, het introduceert geavanceerde gegevensbescherming voor end-to-end-codering voor ‌iCloud‌-functies en meer. Op de iPad biedt de update ondersteuning voor externe beeldschermen op M1- en M2-iPads.

watchOS 9.2
De update bevat Race Route, een functie die is ontworpen om buitenlopers, fietsers en rolstoelgebruikers om de prestaties te vergelijken. Voor hardlooptrainingen in de buitenlucht kan de app detecteren wanneer je aankomt op een atletiekbaan.
Er is een nieuw kickboksalgoritme, de Noise-app laat je nu weten wanneer de geluidsniveaus worden verlaagd met AirPods Pro en AirPods Max, en er zijn optimalisaties voor Crash Detection samen met een paar bugfixes.

tvOS 16.2
Al na ruim een maand na de release van tvOS 16.1 een update.
tvOS 16.2 is compatibel met ‌Apple TV‌ 4K- en ‌Apple TV‌ HD-modellen. tvOS 16.2 voegt ondersteuning toe voor Apple Music Sing, de nieuwe karaoke-functie om ‌Apple Music‌-abonnees met een ‌Apple TV‌ mee te laten zingen met hun favoriete nummers, solo of in duetten. ‌Apple Music‌ Sing is compatibel met de derde generatie ‌Apple TV‌ 4K, het nieuwste model.
De update voegt Apple TV-previews toe, toont video’s van nieuwe ‌Apple TV-programma’s en films op het tabblad Originelen, plus aanpassingen de hoofdinterface van de tv-app, door de balk “Nu kijken” naar beneden te verplaatsen ten gunste van inhoudsvoorbeelden.
Apple zegt dat tvOS 16.2 video-aanbevelingen geeft over wat je vervolgens kunt bekijken nadat je een programma of film hebt voltooid. Ook introduceert het een nieuwe sportervaring. U kunt uw favoriete teams volgen in de ‌Apple TV‌-app en automatisch nieuws over die teams laten verschijnen in Apple News. 

Scroll naar boven