Apple’s Emergency SOS nu ook actief in Nederland


Naast de gele iPhone 14 en iPhone 14 Plus heeft Apple 7 maart onthuld dat Emergency SOS via satelliet en Find My via satelliet later deze maand beschikbaar komt in Oostenrijk, België, Italië, Luxemburg, Nederland en Portugal.

Emergency SOS via satelliet maakt het mogelijk berichten te sturen naar hulpdiensten, ook als u geen dekking heeft van uw provider of  via wifi. 

Zodra uw iPhone is verbonden met een satelliet, kunt u hulpdiensten bereiken. Satellietconnectiviteit kan ook worden gebruikt om uw locatie te delen met vrienden en familie via Find My. 

Aangezien het enige tijd duurt om een ​​verbinding met de satellieten tot stand te brengen, zal de iPhone de gebruikers een aantal vooraf geladen vragen stellen terwijl het apparaat naar een signaal zoekt. Apple heeft een compressie-algoritme gemaakt dat sms-berichten drie keer kleiner maakt om de communicatie sneller te laten verlopen, aangezien de bandbreedte laag is in vergelijking met mobiele netwerken.

Satelliet connectiviteit is ook standaard geïntegreerd met Crash Detection. De functie is al vele malen geprezen door eerstehulpverleners en reddingsteams in de VS en Canada waar Apple’s Emergency SOS als eerste werd in gebruik werd genomen.

Scroll naar boven