Apple: nieuws van ‘Wonderlust’

Apple heeft tijdens het ‘Wonderlust’ event  Apple Watch Series 9, de volgende generatie van zijn smartwatch, officieel aangekondigd.
De nieuwe versie van de Apple Watch heeft een ontwerp dat identiek is aan de vorige generatie, maar nu met een snellere processor en verbeterde sensoren. Dit jaar is de SiP (system in a package) S9 in de Apple Watch Series 9 voorzien van een snellere GPU en GPU. Dit betekent dat gebruikers kortere laadtijden zullen merken bij het openen van apps of het opnieuw opstarten van het systeem. Daarnaast de Apple Watch Ultra 2, ze zijn geüpgraded naar de nieuwe S9 SiP

Apple heeft vandaag ook de volgende generatie iPhone-reeks aangekondigd en niet verwonderlijk, is dit het einde van de Lightning-connector van Apple ten gunste van USB-C. Niet alleen stroomlijnt USB-C de bekabelde kabelverbindingen in het uitgebreide productassortiment van Apple verder, maar het zorgt ook voor snellere USB 3-snelheden, naast andere speciale functies, voor de iPhone 15 Pro en Pro Max. 

Als onderdeel van het iPhone 15-evenement heeft Apple vandaag nieuwe hogere opslagopties aangekondigd voor zijn iCloud-abonnementen. Voorheen had een individueel iCloud-account een maximale opslagruimte van 2 TB, voor $ 9,99 per maand. Maar vanaf 18 september zal Apple abonnementen van 6 TB en 12 TB aanbieden, die meer opslagruimte bieden voor persoonlijke foto’s, video’s, documenten en gegevens. Maar deze nieuwe grote opslagniveaus zullen een grote klap voor je portemonnee zijn… 

Apple heeft de officiële releasedatum voor watchOS 10 bekendgemaakt. De grote software-update voor Apple Watch is vanaf maandag 18 september beschikbaar.

Apple maakte bekend dat de iPhone 15 Pro wordt aangedreven door de nieuwe Apple Silicon-chip, die Apple ‘A17 Pro’ noemt. De A17 Pro is vervaardigd met behulp van een toonaangevend proces van 3 nanometer en bevat in totaal 19 miljard transistors. Apple zegt dat de krachtige kernen in de A17-chip tot 10% sneller zijn, wat betekent dat iPhone de snelste smartphone in de branche blijft.  De grotere focus dit jaar ligt echter op de GPU-prestaties. 

Tijdens Apple’s speciale ‘Wonderlust’-evenement bevestigde Apple dat de iOS 17- en iPadOS 17-updates beschikbaar zullen zijn op 18 september. macOS Sonoma wordt 26 september uitgebracht.

Apple heeft de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max officieel aangekondigd tijdens het herfstevenement “Wonderlust”. De nieuwe Pro-modellen gebruiken een kast van geborsteld titanium in plaats van roestvrij staal. Nu de iPhone 15 USB-C krijgt ter vervanging van de Lightning-connector, werkt Apple ook enkele van zijn accessoires bij met USB-C en daar hoort ook AirPods bij. Tijdens het speciale evenement van dinsdag introduceerde het bedrijf een nieuwe USB-C-oplaadcassette voor AirPods Pro 2, die standaard beschikbaar zal zijn voor degenen die nieuwe AirPods Pro kopen. 

3 gedachten over “Apple: nieuws van ‘Wonderlust’”

  1. “Het Apple-logo lijkt te zijn samengesteld …” Waaruit (b)lijkt dat?
    Ik denk dat het een hint zou zijn dat er afscheid genomen is van Intel (Silicon) processoren ; maar dat is al langer terug.
    Als ik naar de ‘verwachtingen’ kijk zit er niets bij dat mij zou interesseren. Dus ik zal ook niet kijken. Waarom het een “Special Apple Event” is geweest lees/hoor ik dan later wel. Misschien op de volgende Klokhuisdag.

  2. TheBigLebowski

    En misschien nog wat updates over de bril van Apple. Daarover is ’t relatief stil geweest op de nieuwssites.
    Hoewel aardige updates, het geld brand me nog niet mijn nog goed functinerende horloge, telefoon en tablet te upgraden. Het spul gaat nu eenmaal lang mee.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven