Apple versus Epic Games


Investeringsbank Wedbush is van mening dat Apple zijn App Store-politiek met succes zal verdedigen in de rechtzaak tegen Epic Games.
In een notitie aan beleggers schrijft Daniel Ives van de bank dat Epic Games een ‘riskant, maar wel berekend pad’ heeft bewandeld in zijn geschil met de techgigant uit Cupertino. Het Apple versus Epic Games proces is maandag 3 mei begonnen.
Ives zegt dat Epic zijn 350 miljoen spelers en wereldwijde aanwezigheid wil inzetten om de platforms van Apple en Google te omzeilen. Ondertussen wil het bedrijf samenwerken met andere ontwikkelaars in een ‘omtrekkende beweging’ tegen Apple.
Apple staat momenteel in de schijnwerpers van antitrustonderzoeken in zowel de VS als de Europese Unie. Ives vindt de rechtszaak van Epic en de aanval op het App Store-beleid een ‘pokerspel met hoge inzet’.
Volgens hem zal Apple de App Store succesvol kunnen verdedigen en dit proces ook winnen. Te meer omdat Apple zijn App Store-beleid tot op heden altijd met succes heeft verdedigd.
Daniel Ives verwacht dat de strijd met Epic Games ‘niet anders’ zal aflopen.

Vanuit het perspectief van investeerders zegt Ives dat de Services-activiteiten van Apple en de meer dan $ 65 miljard aan jaarlijkse inkomsten daaruit een rots in de branding zijn. Hij waardeert Service-activiteiten van Apple op $ 1,3 biljoen en ziet hierin de sleutel voor toekomstige omzetgroei van het bedrijf.
Hoewel een uitspraak tegen de App Store een flinke opdonder zou zijn voor het kroonjuweel van Apple, is Ives van mening dat de structuur van de vergoeding van apps in beton zit gegoten, dit ondanks de woorden van Epic.
Hij voegde er aan toe dat zijn bank het proces nauwkeurig zal monitoren op eventuele financiële consequenties.

Zijn investeringsbank handhaaft zijn top-rating voor Apple en verhoogt zijn AAPL-koersdoel voor de komende 12 maanden naar $ 185, een stijging van $ 10. De totale waarde van Apple, hardware, software en diensten schat de bank in 2022 op $ 2,1 biljoen. [bron: AppleInsider]

Scroll naar boven