Apple Event op 7 september a.s.


Het werd al een paar weken verwacht: er komt een Special Event en wel op 7 september a.s.
Terwijl vorige evenementen alleen online waren door covid-19 heeft Apple nu ook weer uitnodigingen doen uitgaan om lijfelijk aanwezig te zijn in het  Steve Jobs theater. Uiteraard kan iedereen ook online kijken. 

Het Special Event begint 7 september om 19:00 uur onze tijd. Apple zal naar verwachting twee productlijnen onthullen: de iPhone 14 en  de Apple Watch-serie 8. De iPhone 14 en de Apple Watch zouden belangrijke veranderingen hebben ondergaan.
De iPhone 14 zou in vier varianten uitkomen: de iPhone 14, de iPhone 14 Max, de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max. Het “mini”-formaat is verdwenen  en is vervangen door een groter niet-professioneel model.
De Pro-modellen zouden allemaal belangrijke nieuwe functies hebben, zoals een altijd-aan-scherm, een grote 48-megapixel camera aan de achterzijde, een verbeterde levensduur van de batterij en een snelle nieuwe A16-processor. 

De Apple Watch-serie 8 zou naar verluidt een licht verfijnd ontwerp hebben met een platter scherm, en er zou een nieuw, groter, extra duurzaam “sport” -model aan de line-up zijn toegevoegd. Mogelijk zelfs met een lichaamstemperatuursensor. 

Er zijn ook geruchten over nieuwe iPads (inclusief een opnieuw ontworpen basismodel) en een AirPods Pro van de tweede generatie. Worden die ook gepresenteerd op 7 september? We vermoeden dat dit tijdens een ander evenement in oktober of november gaat gebeuren.

De uitnodiging voor een Special Event verwijst vaak naar een belangrijk thema van de producten die worden aangekondigd. De slogan voor dit evenement is ‘Far out’ en heeft een sterrenveld in de vorm van het Apple-logo. Het zou voor de hand liggen dat de woorden ‘ver weg’ betekenen dat Apple producten gaat onthullen die nog lang niet op de markt zijn? De AR-headset, Apple Car of Homepod met display?
Dat zou echter heel bijzonder zijn voor Apple. Of juist een knipoog naar de cameramogelijkheden van de nieuwe iPhone 14 Pro? Het is nog even afwachten …

Scroll naar boven