ACM versus Apple: nog geen overeenstemming


De ACM is van mening dat – hoewel er enkele verbeteringen zijn – de aanpassingen van Apple om betalingen door derden voor dating apps in de regionale App Store mogelijk te maken onvoldoende zijn.
Apple probeert zich te houden aan de eis  van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om dating apps toe te staan ​​externe betalingsverwerkers te gebruiken voor in-app-betalingen. 

Nadat Apple in maart een nieuw voorstel had ingediend om de toezichthouder te sussen, lijkt het erop dat de wijzigingen in de ogen van de ACM niet voldoende zijn. De ACM is van mening dat Apple nog steeds onredelijke voorwaarden hanteert voor aanbieders van dating apps in Nederland. Volgens ACM blijkt dit uit eigen onderzoek, adviezen van experts en overleg met marktpartijen.

De ACM merkt op dat zij de voorstellen nog met Apple gaat bespreken. Ook werkt de ACM aan een nieuwe reeks maatregelen en boetes om Apple te stimuleren om de regels aan te passen. Immers, de vorige boetes hebben niet tot het gewenste resultaat geleid.
Details over de wijzigingen waaraan Apple nog moet voldoen, evenals de hoogte van de vervolgboetes, worden pas over een paar weken bekend gemaakt.

Het is onduidelijk hoe hoog die boetes zullen zijn. De afgelopen maanden kreeg Apple te maken met tien wekelijkse boetes van € 5 miljoen. Hieraan liet Apple zich weinig gelegen liggen.

Scroll naar boven