AppleWatch 7 is leverbaar, maar u kunt beter even wachten als u de zelfstandige belfunctie wilt

 

Mini slaat dan niet meer op de prijs, maar een maxi mooi ding, en snel....

Het was altijd een beetje pijnlijk voor de AppleWatch bezitters. In Duitsland was de Watch verkrijgaar met de mogelijkheid van zelfstandig bellen zonder de iPhone. Er komt met de Watch 7 verandering in. Apple heeft niet alleen aangekondigd dat deze Watch er snel zal zijn, veel belangrijker is natuurlijk dat er ook een abonnement voor te krijgen is. KPN en T-Mobile hebben in ieder geval al aangegeven dat ze met een abonnement komen. In de cellular Watch zit een e-sim. Een traditioneel simmetje is niet aan te brengen, maar is ook nergens meer voor nodig.

Het vervelende is wel dat de voorwaarden niet bekend zijn. Aan te nemen is dat er zal worden gewerkt met een extra bedrag boven het al aanwezige abonnement, maar er is verder niets met zekerheid van te zeggen. Een belangrijk punt is natuurlijk de prijs. Laten we wel wezen: bellen met de Watch gaat al prima. De iPhone heb je toch altijd al bij je, dus de extra investering moet niet te groot uitvallen. Dat bellen met de Watch gaat echt prima, zeker met de AirPods erbij. Wil de cellular Watch 7 een succes worden, dan hangt dat samen met de verkrijgbaarheid van niet al te dure (toeslagen) op abonnementen. De kosten zijn niet zo hoog voor de provider, in wezen gaat het om een soort elektronische kopie van de sim uit de iPhone zelf.

Het zou verstandig zijn, zowel voor de verkoop als voor de verspreiding van dit model dat het aantrekkelijk is om te doen. Een ‘zelfstandige’ Watch zonder een iPhone is natuurlijk wel heel prettig voor sporters en actievelingen. Voor hen is de Watch 7 extra aantrekkelijk doordat hij veel beter bestand is tegen allerlei vuil en ook voorzien is van prachtig vuil- en krasbestendig glas.

Nog even geduld. De Watch 7 is te bestellen vanaf vandaag 8 oktober en  leverbaar vanaf de 15 oktober. De Watch 7 met het bekende rode ringetje en eigen belfunctie is er dus nog niet, de prijs is op dit moment ook nog niet bekend. Het zal echter niet lang meer duren. Klokhuis houdt u op de hoogte.

 

Scroll naar boven