Werkgroep Apple Vintage blaast oude Macs nieuw leven in


Fantastische machines
Iedereen die ooit met vroege Macintosh-modellen heeft gewerkt, kent het gevoel: dát waren fantastische machines. Een nieuwe generatie heeft die oude Macs inmiddels ook ontdekt en probeert ze weer tot leven te wekken.

Sloop
De Vintage werkgroep wil Apple-apparatuur voor de sloop behoeden en zo een stukje erfgoed toegankelijk houden. Net als in de begindagen van de hobby-computerclubs willen zij zelf tijd en energie in hun liefhebberij stoppen. En dat blijkt een trend, vooral onder jongeren. Oude Macs zijn hot en gelukkig lang niet zo duur als een nieuwe.

 

Apple vintage
Bij Apple Vintage hoeft het ook niet allemaal 100% authentiek te zijn. Men maakt rustig gebruik van een Raspberry Pi, als het daarmee mogelijk is om een oud model Mac weer veilig met het internet te verbinden. Regelmatig passeren er binnen Stichting Klokhuis oproepen voor oude geheugenbankjes of oude installatiesoftware. Deze werkgroep biedt u ondersteuning. Zo blijken er in de VS inmiddels tal van gespecialiseerde handelaren actief te zijn in oude Apple-hardware en -software, waardoor men nog steeds aan vervangende onderdelen kan komen. En uiteraard weten de mensen van de werkgroep Apple Vintage precies waar je een vervangend batterijtje voor op het moederbord kunt bemachtigen!

Klokhuisdag
De werkgroep Apple Vintage is aanwezig op de Klokhuisdag. Verder kunnen zij bij elkaar komen op nog te organiseren activiteiten b.v. een workshop “oude data…” (link naar activiteiten) Het is de bedoeling dat leden van de werkgroep een bijdrage leveren aan het bedenken en uitvoeren van de activiteiten.

De werkgroep is per e-mail te bereiken. Jan Willem Loots is aanspreekpunt voor deze werkgroep. 

Mac Classic

Scroll naar boven