Verbeteringen in tvOS zijn klein maar wel handig


tvOS kende in eerder updates belangrijke verbeteringen, maar de sensatie is niet groot bij de laatste update. Die kwam uit samen met updates voor de Mac, iPhone, iPad en Watch.

Er zijn echter een aantal kleine verbeteringen die wel handig zijn, en het gebruik van Apple TV net iets prettiger maken. De Apple TV-app is een beetje een wereldje binnen het gebruik van de Apple TV (hardware), maar het gaat met de gebruikte toepassingen nu eenmaal richting streamen. Het is allemaal handiger te manoeuvreren. Naar links kunnen vegen en daarmee een nieuwe navigatiekolom openen is prettig. Nadeel is wel dat je dit naar links vegen echt moet weten, mensen komen er niet intuïtief op. Het moet gezegd, het werkt echt prettiger.

We wezen al op de meer en meer dominante positie van de Apple TV-app. In de nieuwste update zijn de ‘oude’ iTunesfilms ook weer in deze app ondergebracht. Onlogisch is dat niet.

FaceTime op de Apple TV ontwikkelt zich zoals het eigenlijk al had moeten zijn. FaceTime audiogesprekken functioneren nu en FaceTime oproepen zijn ook rechtstreeks op de Apple TV  te beantwoorden.
Siri wordt sterker omdat de zoekopdrachten nu ook vanaf het startscherm goed werken. Lang niet alle apps ondersteunen Siri, maar Music gelukkig wel….

Scroll naar boven