Overstap naar minstens Apple TV 4 onontkoombaar


Apple TV is natuurlijk in vergelijking met de Mac, iPhone en iPad een ondergeschoven kindje, maar Apple heeft er de laatste jaren wel in geïnvesteerd. Wat kort door de bocht: het beeld en het geluid is aangepast aan de mogelijkheden en uitdagingen van de huidige tijd.

Erg duidelijk was Apple er niet in. Er kwam een Apple 4 en vervolgens meerdere uitvoeringen van Apple TV 4K, waarbij de naam niet meer werd aangepast maar men ging spreken van een tweede of derde generatie 4K

Beeld en geluid zijn inmiddels prima, daar is wel voor gezorgd, maar de ontwikkelingen bij streamingdiensten zoals Netflix, kunnen inmiddels niet meer overweg met Apple TV 2 en 3. Het moet gezegd dat Apple deze twee types ook niet meer ondersteunt, ze zijn obsolete, zoals dat heet.

Inmiddels heeft Apple TV ook een eigen besturingssysteem, het bekende tvOS. Dat ontbrak bij de eerdere generaties.

Het komt nu allemaal in een stroomversnelling doordat Netflix heeft aangegeven dat het voor haar diensten noodzakelijk is dat er op zijn minst sprake is van een AppleTV 4, en dat betekent dat het eerste model 4 zonder de ‘K’ nog gebruikt kan worden. Met de nieuwere modellen gaat het nog beter. Netflix geeft in wezen aan dat als je van Apple TV gebruik wilt blijven, je minstens een model 4 moet kopen.

Het kan interessant zijn om te kijken of Netflix het op uw smart tv ook goed doet …

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven