AppleTV met tvOS 17 is meer volwassen


Trouwe bezoekers van de Klokhuisdag weten dat we een zekere liefde hebben voor Apple TV. Het is natuurlijk wel zonder meer het ondergeschoven kindje in de lijn van Appleproducten.
Apple kwam eerder wel met een nieuwe AppleTV 4K. Samengevat: mooi beeld en geluid en zelfs ondersteuning van Dolby Athmos.

We waren aangenaam verrast toen ook tvOS eens grondig vernieuwd was, en het is met tvOS 17 echt een stuk volwassener geworden.

Het artikel over tvOS kon niet meer mee met het magazine dat volgende week uitkomt, maar hier een paar punten:

De thuisknop indrukken geeft nu het bedieningspaneel, net als bij de iPhone en de Mac. Handig! Wat je niet direct ontdekt: een icoontje even met de middelste knop van de remote ingedrukt houden levert een menu op om handig een mapje te maken.

Het startscherm ziet er anders en vooral beter uit. De hogere resolutie maakt meer icoontjes op een rij mogelijk. Er is nu ook een soort statusbalk en die is rechtsboven te vinden. Het werkt allemaal net wat minder klungelig.

Mooi is dat Muziek beter te hanteren is. Karaoke is mijn ding niet zo, maar ook dat  zit er nu wel in. Geen Classical helaas.

Mis dus deze update niet. Er is wat mij betreft goed gedacht aan de eigenaren van de laatste Apple TV, maar de oudere modellen zijn wat vergeten.

 

 

Scroll naar boven