Apple TV 4K is leverbaar


Vanaf 11 november is de nieuwe Apple TV 4K op voorraad in de Apple winkels. Bij een bestelling in de App Store wordt de Apple TV binnen twee dagen gratis thuisbezorgd.
De prijzen beginnen bij € 169 voor het 64 GB-model met HDMI 2.1, wifi en Bluetooth 5.0, ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG, de A15 Bionic-chip en Siri Remote met USB‑C-connector. 

Het model met 128 GB opslag kost € 189 en heeft meer mogelijkheden. Een ethernetpoort, ondersteuning Thread-netwerk­technologie, HDMI 2.1, wifi en Bluetooth 5.0, ondersteuning voor Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLG, A15 Bionic-chip en Siri Remote met USB‑C-connector.

Wat is er gewijzigd t.o.v. het vorige model? De nieuwe Apple TV 4K is uitgerust met de A15 Bionic-chip met volgens Apple tot 50% snellere prestaties.
Door de A15 Bionic-chip resulteert dit ook in een verbeterd reactievermogen en snellere navigatie. Apple voegt eraan toe dat grafische prestaties tot 30% sneller zijn voor soepeler gamen.
Het nieuwe model is uitgerust met 4 GB RAM, vergeleken met 3 GB in het vorige model, dit voor een betere responsiviteit.Nu tot maximaal 128 GB opslagruimte, vergeleken met een maximum van 64 GB voor het vorige model.

Naast Dolby Vision ondersteunt de nieuwe Apple TV nu HDR10-content in ondersteunde apps. De nieuwe Siri Remote is uitgerust met een USB-C-poort in plaats van Lightning om op te laden. Door de verbeterde energie-efficiëntie van de A15 Bionic-chip is er geen ventilator meer nodig, daardoor is het apparaat compacter, dunner en lichter dan het vorige model. 

De nieuwe Apple TV heeft niet langer het ‘TV’ logo op de bovenzijde van het apparaat, maar gewoon een gecentreerd Apple-logo.  Het nieuwe model wordt geleverd in een rechthoekiger doos die geen plastic omhulsel meer heeft. 

Scroll naar boven