Apple Music Sing, Apple op de karaoke tour


Ok, toegegeven, het is niet echt onze deskundigheid, maar de combinatie Apple Music en karaoke is niet helemaal onlogisch. Apple Music geeft immers al de mogelijkheid om songteksten real-time mee te sturen.

Het mooie van de b├Ętaversie is dat we dan al zien wat er aan nieuwigheid in zal zitten en met iOS versie 16.2 is dus Apple Music Sing al te bewonderen. Het is niet zo dat karaoke voor elke song beschikbaar is. Er is een microfoonsymbooltje en dan kan er meegezongen worden.

Het is wat de consumentenapparaten betreft beschikbaar voor de iPhone 11 en hoger, de vierde generatie iPad Air en in ieder geval ook voor de negende generatie iPad.

Dit werkt natuurlijk het mooiste op het grote scherm met een Apple TV. Het vervelende is wel dat er maar ├ę├ęn Apple TV is waarop het werkt, en dat is dus de laatste: de Apple TV 4K, derde generatie. De vraag dringt zich op waarom het niet beschikbaar is op eerdere versies.
Het lijkt een poging van Apple om de verkoop van het laatste model wat op te stuwen. Het is maar de vraag of de A15 Bionic chip, die in de laatste versie zit, echt nodig is voor dit doel.

Een compatible iPad op de Apple TV projecteren is een fluitje van een cent, maar kan vertraging opleveren.

 

Scroll naar boven