iOS 15.2 belooft verbeteringen met de AirTags en uw privacy

AirTags zijn natuurlijk prachtige dingen. Een AirTag om de hals van Bello, in uw rugzak of ergens in de fiets, en alles is meteen terug te vinden.

Handig, maar eeeh, wat als iemand anders stiekem een AirTag bij u stopt? U bent dan te volgen en de meeste mensen hebben daar echt geen zin in. Het is hooguit een goed idee voor ouderen onder ons die echt dement zijn geraakt.

Apple heeft wel wat maatregelen genomen, maar die zijn in de praktijk onvoldoende. De iPhone waarschuwt wel als een onbekende AirTag in uw buurt is, maar dit is pas na een paar dagen. Dat helpt natuurlijk niet.

Apple blaast nogal hoog van de toren als het om Privacy gaat en de stappen die ze hebben gezet hebben al geleid tot een derving aan inkomsten bij Facebook en aanverwant, maar op het punt van de AirTag schiet Apple jammerlijk tekort.

Gelukkig maar dat we ook kunnen zien wat in de komende versie van iOS 15.2 komt te zitten. Zoals u wellicht weet zijn alle ‘objecten’ die van u zijn, terug te vinden met de ‘Zoek mijn’ app. En dus ook de objecten die we aan een AirTag hebben gehangen. Zo te zien komt er een hele mooie optie die het probleem misschien niet helemaal maar zeker wel voor een deel oplost.

Het wordt verbeterd in de ‘Zoek mijn app’ zelf. U krijgt nu een optie onder objecten waarbij u de informatiekaart omhoog doet en kiest voor objecten die u kunnen tracken. U kunt dan zien welke AirTag een tijd in uw buurt is geweest en zo nodig passende maatregelen nemen. Voor een lange reis in de trein is het dan mogelijk minder geschikt, maar het belooft een mooie verbetering te worden.

Wat ons betreft is het niet voldoende, maar dit is een mooi begin.

De verwachting is dat iOS 15.2 nog voor de Kerst uitkomt en waarschijnlijk flink eerder. De werkelijke versie kan afwijken van de bêtaversie, maar doorgaans zijn de verschillen niet zo groot.

 

 

Scroll naar boven