Activiteiten Stichting Klokhuis

Online activiteiten
Donderdag 22 september 2022 is een serie online lezingen gestart.

Klokhuisdagen
Drie keer per jaar organiseert Stichting Klokhuis een landelijke Klokhuisdag in Vinkeveen, met cursussen, lezingen, workshops, aanbiedingen van handelaren en meer.
De eerstvolgende Klokhuisdag is op 15 april 2023. Lees er hier meer over en wees er bij.

Regionale bijeenkomsten
Nijmegen
Elke eerste zaterdag van de maand – behalve in de zomermaanden – het Klokhuis Apple-gebruikerscafé in Brouwerscafé De Hemel aan de Franseplaats 1 in Nijmegen.
U bent daar van 11:00 – 16:00 uur van harte welkom om uw vragen en problemen voor te leggen aan de Klokhuis bollebozen, of om gewoon even bij te praten onder het genot van een drankje. Bij voldoende belangstelling wordt het aantal locaties uitgebreid.

Klokhuis werkplaats
Tijdens deze bijeenkomsten wordt één onderwerp uitgediept, bijvoorbeeld het redden van data van oude gegevensdragers, colormanagement, mogelijkheden én gevaren van sociale media, vintage Mac devices, oude data weer opnieuw gebruiken, enz.
Deze bijeenkomsten vinden meestal plaats in Zoetermeer.

Klokhuis Werkplaats #7: ‘oude bestanden redden
zaterdag 11 februari 2023, in Business Center De Unie, Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer

Samen aan de slag met de Klokhuis-bollebozen om ongebruikte loopwerken weer aan de praat te krijgen en proberen om uw bestanden te redden van verouderde opslagmedia. Met onze speciale ‘data-wasstraat’ zorgen we dat uw bestanden weer bruikbaar worden. Die dag gaan we ook een netwerk aan elkaar knopen van alle Vintage Macs die we daarvoor bijeen zullen brengen, gewoon omdat we dat leuk vinden.

De werkplaats begint om 10:00 uur met koffie en een Apple koek en het configureren van het netwerk kunnen we aan de slag. Na de lunch geeft ieder groepje een demonstratie van hun inspanningen. Iedere Klokhuis-donateur die met Vintage Macs wil knutselen of zijn oude data wil (laten) redden is welkom. We eindigen deze dag om 16:00 uur met nog wat napraten.

Opgeven kan via het aanmeldformulier, zodat we de ruimte kunnen vastleggen alsook de lunch regelen. Introducés zijn welkom. U kunt meer informatie krijgen in ons chat kanaal #vintage.

Werkplaats #8 – Praktijksessie met onze beeldredacteur
Datum in Zoetermeer volgt nog.

Werkplaats #9 – Een basiscursus naar keuze
Zaterdag 16 september 2023, Zoetermeer

We organiseren daarom een basiscursus ‘naar keuze’. Het onderwerp met de meeste stemmen zal op 16 september de focus krijgen. De Klokhuis-bollebozen gaan dan een programma samenstellen van het onderwerp met de meeste stemmen. Iedere Klokhuis-donateur met belangstelling voor een van de software-pakketten is welkom, net als introducés.

De overige nominaties plaatsen we op de wachtlijst en daar komen we op terug. Laat ons daarom weten welke cursus u graag zou willen bijwonen want u bent nooit te oud om iets bij te leren. Uw suggestie voor een basiscursus ‘naar keuze’ kunt u aan ons doorgeven via het aanmeldformulier of via onze chat #helpdesk.

Bekijk hier de sfeerimpressie van een eerdere werkplaats

Klokhuis fotowandelingen
Drie keer per jaar organiseren we een Klokhuis fotowandeling. Meestal, zoals de naam al aangeeft een wandeling, maar soms ook een dag(deel) theorie. Op Discord vindt u informatie. Ga dan naar #fotogroep.
De meest recente – zeer geslaagde – fotowandeling was op zaterdag 8 oktober 2022 naar het eiland van Brienenoord.

Fotowandeling #31 Castellum Hoge Woerd
Zaterdag 11 maart 2023 gaan we naar Castellum Hoge Woerd in De Meern. U waant zich een dag in de Romeinse tijd! U duikt in het verleden van misschien wel uw voorouders. Een unieke beleving.
Meld u aan via onze chat kanaal #fotogroep of stuur een e-mail. Introducés zijn welkom.

Fotowandeling #32
Op zaterdag 10 juni 2023 heeft organisator Robert Drissen een rondleiding geregeld in het HomeComputerMuseum, in het centrum van Helmond.

Fotowandeling #33
Voor de fotowandeling van 14 oktober 2023 is nog geen invulling gevonden.

Organisatie
Per wandeldag stellen we een locatie vast, waarbij iemand van ons gastheer of gastvrouw is. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zo’n gastheer/gastvrouw zomaar aan te wijzen, maar we zijn erg blij als iemand zich aanmeldt.
Vind je dus dat we wel wat al te vaak naar het westen van het land gaan? Zoek dan voor ons eens een leuke locatie in het noorden, bijv. Groningen, Friesland of Drenthe. Of in het oosten, zoals Overijssel of Gelderland. Daar zijn ook prachtige locaties om te fotograferen. Of wat dacht je van het zuiden? Brabant, Limburg of Zeeland? Binnenlocaties zijn interessant voor de periode waarin het weer onberekenbaar is.
We zijn er van overtuigd dat je niet naar het buitenland hoeft om iets leuks te beleven. Weet je een leuke locatie? Meld je dan aan via Discord #fotogroep of per e-mail.

Scroll naar boven