Activiteiten Stichting Klokhuis

Online activiteiten
Afgelopen winterhalfjaar was er weer een serie online lezingen.

Klokhuisdagen
Drie keer per jaar organiseert Stichting Klokhuis een landelijke Klokhuisdag in Vinkeveen, met cursussen, lezingen, workshops, aanbiedingen van handelaren en meer.
De eerste Klokhuisdag  was op 15 april 2023, de  eerstvolgende Klokhuisdag is op 9 september. Lees er hier meer over en wees er bij!  De derde en laatste Klokhuisdag van dit jaar is op 25 november.

Regionale bijeenkomsten
Nijmegen
Elke eerste zaterdag van de maand – behalve in de maand augustus – het Klokhuis Apple-gebruikerscafé in Brouwerscafé De Hemel aan de Franseplaats 1 in Nijmegen.
U bent daar van 11:00 – 16:00 uur van harte welkom om uw vragen en problemen voor te leggen aan de Klokhuis bollebozen, of om gewoon even bij te praten onder het genot van een drankje. Bij voldoende belangstelling wordt het aantal locaties uitgebreid.

Klokhuis werkplaats
Tijdens deze bijeenkomsten wordt één onderwerp uitgediept, bijvoorbeeld het redden van data van oude gegevensdragers, colormanagement, mogelijkheden én gevaren van sociale media, vintage Mac devices, oude data weer opnieuw gebruiken, enz.
Deze bijeenkomsten vinden meestal plaats in Zoetermeer.

Klokhuis Werkplaats #7: ‘oude bestanden redden’
zaterdag 11 februari 2023, in Business Center De Unie, Bredewater 16, 2715 CA Zoetermeer

Samen aan de slag met de Klokhuis-bollebozen om ongebruikte loopwerken weer aan de praat te krijgen en proberen om uw bestanden te redden van verouderde opslagmedia. Met onze speciale ‘data-wasstraat’ zorgen we dat uw bestanden weer bruikbaar worden. Die dag gaan we ook een netwerk aan elkaar knopen van alle Vintage Macs die we daarvoor bijeen zullen brengen, gewoon omdat we dat leuk vinden.

De bijeenkomsten beginnen altijd om 10:00 uur met koffie en een Apple koek. Na het configureren van het netwerk kunnen we aan de slag. Na de lunch geeft ieder groepje een demonstratie van hun inspanningen. Iedere Klokhuis-donateur die met Vintage Macs wil knutselen of zijn oude data wil (laten) redden is welkom. We eindigen deze dag om 16:00 uur met nog wat napraten.

Opgeven kan via het aanmeldformulier, zodat we de ruimte kunnen vastleggen alsook de lunch regelen. Introducés zijn welkom. U kunt meer informatie krijgen in ons chat kanaal #vintage.

Werkplaats #8 – Praktijksessie met onze beeldredacteur
Datum in Zoetermeer volgt nog.

Zaterdag 16 september 2023, Zoetermeer
De bedoeling was  een basiscursus ‘naar keuze’ te organiseren. Het onderwerp met de meeste stemmen zou het worden. Helaas was de inbreng van donateurs dusdanig minimaal dat deze dag is afgelast.

Zaterdag ?? oktober 2023, Zoetermeer
Maar … we laten ons niet uit het veld slaan en doen een nieuwe poging in oktober. Heeft u een onderwerp waarover u meer zou willen weten om dat ook in de werkplaats toe te passen, laat het ons weten via het aanmeldformulier of via onze chat #helpdesk.

Klokhuis fotowandelingen
Drie keer per jaar organiseren we een Klokhuis fotowandeling. Meestal, zoals de naam al aangeeft een wandeling, maar soms ook een dag(deel) theorie. Op Discord vindt u informatie. Ga dan naar #fotogroep.
De meest recente – zeer geslaagde – fotowandeling was op zaterdag 10 juni naar het Home­Computer­Museum.

Fotowandeling #31 Castellum Hoge Woerd
Zaterdag 11 maart 2023 gingen we naar Castellum Hoge Woerd in De Meern. U was daar een dag in de Romeinse tijd! U hebt in het verleden van misschien wel uw voorouders kunnen duiken. Het was een unieke beleving.

Fotowandeling #32
Op zaterdag 10 juni 2023 had organisator Robert Drissen een rondleiding geregeld in het Home­Computer­Museum. Het was een interactieve tijdreis door de geschiedenis van de (thuis)computer en aanverwante apparaten middels kamers in stijl van de desbetreffende jaren. Met een gespecialiseerde werkplaats voor reparatie en een arcadecafé, is dit museum uniek in de Benelux.

Fotowandeling #33
Voor de fotowandeling van 14 oktober 2023 is nog geen invulling gevonden. Heeft u een idee of voorstel, stuur ons een e-mail.

Organisatie
Per wandeldag stellen we een locatie vast, waarbij iemand van ons gastheer of gastvrouw is. Het is natuurlijk niet de bedoeling om zo’n gastheer/gastvrouw zomaar aan te wijzen, maar we zijn erg blij als iemand zich aanmeldt.
Vind je dus dat we wel wat al te vaak naar het westen van het land gaan? Zoek dan voor ons eens een leuke locatie in het noorden, bijv. Groningen, Friesland of Drenthe. Of in het oosten, zoals Overijssel of Gelderland. Daar zijn ook prachtige locaties om te fotograferen. Of wat dacht je van het zuiden? Brabant, Limburg of Zeeland? Binnenlocaties zijn interessant voor de periode waarin het weer onberekenbaar is.
We zijn er van overtuigd dat je niet naar het buitenland hoeft om iets leuks te beleven. Weet je een leuke locatie? Meld je dan aan via Discord #fotogroep of per e-mail.

Scroll naar boven